Raanut

Terttu Hakulinen kutoo raanuja Puumalassa, Ryhälän kylässä. Raanuihin voi tulla tutustumaan vuonna 1852 rakennettuun maalaistaloon, jonka perinteinen ympäristö tarjoaa hienot puitteet luonnonläheisille raanumalleille. Suosittelemme ottamaan etukäteen yhteyttä, jolloin voitte varmistua paikalla olosta.

  • Terttu Hakulinen
  • Ryhäläntie 1280A
  • 52200 Puumala
  • Puhelin: 015-468 4709

Raanujen kutomisesta

Nämä raanut on kutonut, vanhanajan kangaspuissa, vanha talonpoikaisnainen. Ensin on luotu loimi luomapuissa, sitten kääritty luomi kangaspuihin, on pujotettu niiteen ja pirtaan ja solmittu loimi kiinni kangaspuiden kankaaseen. Sitten on sidottu välittäjät ja polkimet ja kun kaikki nuo toimenpiteet on tehty, on alettu suunnitella ja kutoa raanua.

”Minä alan muiston tai kuvitelman mukaan. Ennen nuorempana se oli täyttä työtä, nyt se on jo muuttunut huviksi. Niin sitä vaatimukset ja odotukset huvistakin muuttuvat ja vähenevät iän myötä.” – Terttu Hakulinen

Raanumallit ja hinnat

Raanujen hinnat vaihtelevat mallista ja koosta riippuen. Jokainen raanu on yksilöllinen ja samalla mallilla kutodut raanut voivat erota myös kokonsa puolesta. Tarkemmin hintoja voi tiedustella kutojalta.

Erilaisia raanumalleja on paljon ja osasta kuvat sekä kuvaukset löytyvät erilliseltä sivulta.